Praktikannons - HT22

Gör din praktik hos Swecare HT22!

Är du nyfiken på internationella relationer, exportfrågor och hälso- och sjukvårdssektorn? Då kanske du är den praktikant vi söker!

Stiftelsen Swecare erbjuder till höstterminen 2022 praktik för en person på vårt kontor. Ansökningstiden går ut måndagen den 27 juni och mer information om hur du ansöker finns nedan.

Vi söker dig som studerar på högskola eller universitet inom exempelvis statsvetenskap, ekonomi, folkhälsa eller annan utbildning som kan anses relevant. Även en universitetsstudent som studerar kommunikation, sociala medier, grafik och bildredigering kan vara rätt kandidat för oss om intresse för internationella relationer, exportfrågor och hälso- och sjukvårdssektorn finns. Vårt kontor ligger i centrala Stockholm och möjlighet finns till distansarbete, detta beslutas tillsammans med ansvarig handledare. Du ska kunna tillgodoräkna dig din praktiktermin i din utbildning och vara CSN-berättigad.

Vad vi erbjuder

Vilka vi är

Swecare är en halvstatlig organisation med uppgift att främja export och internationalisering av svensk hälso‐ och sjukvård och life science. Detta gör vi bl.a. genom att organisera s.k. delegationsresor med företrädare för sektorn och företag till andra länder, för att öka kunskap och kontakter och visa på affärsmöjligheter. Vi tar även emot utländska besök och arrangerar seminarier och nätverkstillfällen.

Dina arbetsuppgifter

Hos oss får du möjlighet att delta i det löpande arbetet med att arrangera våra olika aktiviteter och kommunikationssatsningar. Vi erbjuder en praktikplats som ger inblick i främjandearbetet och hur samspelet mellan offentlig och privat sektor och akademin kan bidra till detta.

I rollen som praktikant ser vi gärna (beroende på dina förkunskaper) att du kan hjälpa oss i planering och genomförande av seminarier och delegationer, inklusive strategiskt kommunikativa insatser. Det kan gälla att skriva underlag, samla information, samt hjälpa till praktiskt under våra olika aktiviteter, bild- och filmredigering och hantera sociala medier. För den initiativrike finns mycket att bidra med och lära! Swecares verksamhet är förlagd dagtid men även vissa kvällar och helger när evenemang genomförs.

Dina arbetsuppgifter

Det viktigaste för oss är att hitta rätt profil: Vi söker en person som är positiv och nyfiken samt öppen för att arbeta med högt och lågt i omväxlande tempo. Vi tror att du är ansvarstagande och gillar att ta initiativ. Vi är ett litet kansli på fem medarbetare, med kontor centralt i Stockholm på Sveavägen, och söker dig som kan passa och trivas i teamet. Det är av vikt att du kan samarbeta såväl som arbeta självständigt. Talar du fler språk än svenska får du gärna ange det i din ansökan.


Om du har intresse av eller kunskap inom något av nedan kommer det vara ett plus, men det du inte kan kommer du få möjlighet att testa på eller lära dig under praktiken:

Så här söker du

Du skickar ditt CV och personliga brev, som tillsammans inte är mer än 4 sidor, till info[@]swecare.se, senast måndagen den 27 juni 2022. I ämnesraden skriver du Praktik 2022 och ditt för- och efternamn. Intervjuer görs löpande. Har du frågor? Vänligen kontakta Maria Helling, VD Swecare: maria.helling[@]swecare.se eller 08 40 75 53

Integritetspolicy