Praktikannons inom projekt och event - HT23

Gör din praktik inom projekt och event hos Swecare HT23!

Är du nyfiken på internationella relationer, exportfrågor och hälso- och sjukvårdssektorn? Gillar du projekt- och eventplanering och vill få mer kunskap om life science sektorn? Då kanske du är den praktikant vi söker!

Stiftelsen Swecare erbjuder till höstterminen 2023 praktik för en person på vårt kontor. Ansökningstiden går ut måndagen den 12 juni och mer information om hur du ansöker finns nedan.

Vi söker dig som studerar på högskola eller universitet inom exempelvis statsvetenskap, ekonomi, folkhälsa eller annan utbildning som kan anses relevant. Rätt kandidat har antagligen ett intresse för skärningspunkten internationella relationer, export och företagande/entreprenörskap och hälso- och sjukvårdssektorn. Vårt kontor ligger i centrala Stockholm med möjlighet till distansarbete ett par dagar i veckan. Du ska kunna tillgodoräkna dig din praktiktermin i din utbildning och vara CSN-berättigad.

Vad vi erbjuder

Vilka vi är

Swecare är en halvstatlig organisation med uppgift att främja export och internationalisering av svensk hälso‐ och sjukvård och life science. Detta gör vi bl.a. genom att organisera s.k. delegationsresor med företrädare för sektorn och företag till andra länder, för att öka kunskap och kontakter och visa på affärsmöjligheter. Vi tar även emot utländska besök och arrangerar seminarier och nätverkstillfällen för våra medlemmar; de flesta är life science företag.

Dina arbetsuppgifter

Hos oss får du möjlighet att delta i det löpande arbetet med att arrangera våra olika aktiviteter och projekt. Vi erbjuder en praktikplats som ger inblick i främjandearbetet och hur samspelet mellan offentlig och privat sektor och akademin kan bidra till detta.

I rollen som praktikant ser vi gärna (beroende på dina förkunskaper) att du kan hjälpa oss i planering och genomförande av seminarier och delegationer. Det kan gälla att skriva underlag, samla information, kontakta medlemmar, partners samt hjälpa till praktiskt under våra olika aktiviteter. För den initiativrike finns mycket att bidra med och lära! Swecares verksamhet är förlagd dagtid men kvällar och helger kan komma ifråga i samband med evenemang.

Under hösten planerar vi preliminärt aktiviteter med inriktning på: MENA regionen (Israel, Saudi Arabien, Egypten), Öst Afrika (Rwanda, Etiopien), Europa (Market Access, UK) och Kina.

Vem söker vi?

Det viktigaste för oss är att hitta rätt profil: Vi söker en person som är positiv och nyfiken samt öppen för att arbeta med högt och lågt i omväxlande tempo. Vi tror att du är ansvarstagande och gillar att ta initiativ. Vi är ett litet kansli på fem medarbetare, med kontor centralt i Stockholm på Sveavägen, och söker dig som kan passa och trivas i teamet. Det är av vikt att du kan samarbeta såväl som arbeta självständigt. Talar du fler språk än svenska får du gärna ange det i din ansökan.

Om du har intresse av eller kunskap inom något av nedan kommer det vara ett plus, men det du inte kan kommer du få möjlighet att testa på eller lära dig under praktiken:

Så här söker du

Du skickar ditt CV och personliga brev, som tillsammans inte är mer än 4 sidor, till cecilia.wismar[@]swecare.se, senast måndagen den 12 juni 2023. I ämnesraden skriver du Praktik exportfrämjande HT2023 och ditt för- och efternamn. Intervjuer görs löpande. Har du frågor? Vänligen kontakta Maria Helling, VD Swecare: maria.helling[@]swecare.se eller 08 40 75 53

Vår integritetspolicy