Praktikannons inom projekt och event - VT24

Gör din praktik hos Swecare VT24!

Är du nyfiken på internationella relationer, exportfrågor och hälso- och sjukvårdssektorn? Då kanske du är den praktikant vi söker!

Stiftelsen Swecare erbjuder till vårterminen 2024 praktik för en person på vårt kontor. 

Vi söker dig som studerar på högskola eller universitet inom exempelvis ekonomi, statsvetenskap, folkhälsa eller annan utbildning som kan anses relevant. Viktigt är intresse för internationella relationer, företagande och innovation, exportfrågor. Intresse för hälso- och sjukvårdssektorn eller life science är ett plus. Vårt kontor ligger i centrala Stockholm och möjlighet finns till distansarbete del av arbetsveckan. Detta beslutas tillsammans med ansvarig handledare. Du ska kunna tillgodoräkna dig din praktiktermin i din utbildning och vara CSN-berättigad.

Vad vi erbjuder

Vilka vi är

Swecare är en halvstatlig organisation med uppgift att främja export och internationalisering av svensk hälso‐ och sjukvård och life science. Detta gör vi bl.a genom att organisera s.k. delegationsresor med företrädare för Socialdepartement och myndigheter, experter och företag till andra länder, för att öka kunskap och kontakter och visa på affärsmöjligheter. Vi tar även emot utländska besök och arrangerar många seminarier/webbinarier och nätverkstillfällen.

Dina arbetsuppgifter

Hos oss får du möjlighet att delta i det löpande arbetet med att arrangera våra olika aktiviteter och kommunikationssatsningar. Vi erbjuder en praktikplats som ger inblick i främjandearbetet och hur samspelet mellan offentlig och privat sektor och akademin kan bidra till detta.

I rollen som praktikant ser vi gärna (beroende på dina förkunskaper) att du kan hjälpa oss i planering och genomförande av seminarier och delegationer. Det kan gälla att skriva underlag, samla information, samt hjälpa till praktiskt under våra olika aktiviteter. För den initiativrike finns mycket att bidra med och lära! Swecares verksamhet är förlagd dagtid men enstaka kvällar kan förekomma i samband med evenemang.

Vem söker vi?

Det viktigaste för oss är att hitta rätt profil: Vi söker en person som är positiv och nyfiken samt öppen för att arbeta med högt och lågt i omväxlande tempo. Vi tror att du är ansvarstagande och gillar att ta initiativ. Vi är ett litet kansli på fem medarbetare, med kontor centralt i Stockholm på Sveavägen, och söker dig som kan passa och trivas i teamet. Det är av vikt att du kan samarbeta såväl som arbeta självständigt. Talar du fler språk än svenska får du gärna ange det i din ansökan.

Om du har intresse av eller kunskap inom något av nedan kommer det vara ett plus, men det du inte kan kommer du få möjlighet att testa på eller lära dig under praktiken:

Så här söker du

Du skickar ditt CV och personliga brev, som tillsammans inte är mer än 4 sidor, till cecilia.wismar[@]swecare.se, senast den 11 december 2023. I ämnesraden skriver du Praktik exportfrämjande VT2024 och ditt för- och efternamn. Intervjuer görs löpande. Har du frågor? Vänligen kontakta Maria Helling, VD Swecare: maria.helling[@]swecare.se eller 08 40 75 53

Vår integritetspolicy