Swecare Export Award 2022

Den 28 april 2022 mottog Elektas VD Gustaf Salford det svenska exportpriset Swecare Export Award 2022 av Tobias Lundin Gerdås, statssekreterare Socialdepartementet åt socialminister Lena Hallengren för att trots de utmaningar som pandemin inneburit, påvisat framgångsrika exportsatsningar av svenska produkter, tjänster och kunskaper som förbättrar människors hälsa. Utdelningen skedde i samband med Swecares årskonferens.

Juryns motivering: ”Vinnaren av Swecare Export Awards 2022 är ett bolag som bygger på en innovation direkt sprungen ur svensk hälso- och sjukvård. Ett från början litet familjedrivet företag som under 50 år lett utvecklingen inom sitt område och nu erbjuder precisionsbaserad, individanpassad strålbehandling. Huvudkontoret ligger i Stockholm och bolagets lösningar har exporterats till ca 120 länder. Bolaget är marknadsledare eller nummer två på samtliga av världens marknader. Man investerar i ett nytt huvudkontor i Hagastaden i Stockholm och ökar kraftigt produktutvecklingen i Sverige, något som förväntas öka den svenska medtech-exporten väsentligt. ”Access4All” är en övergripande målsättning, med en strategi att bidra till att ytterligare 300 miljoner patienter i låg-och medelinkomstländer ska ha tillgång till strålbehandling inom fem år. Försäljningen till låg-och medelinkomstländer har också ökat med över 40% de senaste 4 åren. Elekta är årets vinnare av Swecare Export Awards med stort och växande bidrag till svensk export, fantastisk marknadsåterhämtning efter pandemin och sitt engagemang för allas rätt till bästa möjliga cancervård oavsett var i världen man befinner sig.”

Tidigare års vinnare: Surgical Science, Naslund Medical, Cambio Healthcare Systems, Kibion, Envac, Sectra, HemoCue, Cavidi, Medicover, Abigo Medical, Carmel Pharma & Bactiguard.

Swecare podcast

Vår integritetspolicy