Swecare Export Awards

Swecare Awards

Swecare Export Awards syftar till att ge ökad synlighet för life science-branschen genom att uppmärksamma och belöna framgångsrika och föredömliga medlemsföretag som utmärkt sig speciellt och bidragit till positiv uppmärksamhet för branschen och lyckats sätta svensk export på den internationella kartan.

Nominera till Swecare Export Awards

Nominera till Swecare Rising Star Awards

Varje år bjuder Swecare in till att bland Swecares medlemmar nominera årets pristagare till Swecare Export Awards som består av två priser; Swecare Export Award och Swecare Rising Star Award. Hjälp oss hitta dem som förtjänar att synas lite extra genom att nominera företag som nått särskild framgång under det gångna året!

Vem kan vinna Swecare Export Awards?

Swecare Export Award delas ut till ett medlemsföretag som visar en stark utveckling av sin export med god lönsamhet. Swecare Rising Star Award delas ut till ett medlemsföretag i början av sin internationaliseringssatsning med potential på globala marknader.

Hur nominerar man?

Välj först vilket av de två priserna du vill nominera din kandidat till genom att klicka på ikonerna nedan. Där beskriver du ditt bidrag i två steg; en inledande text om företaget och därefter detaljerade svar på ett antal kriterier.

Vad händer efter anmälan?

Juryn representerar både branschen och det offentliga Sverige. Ett första urval görs inom vardera kategori. Dessa går vidare till en andra omgång och prisvinnaren presenteras vid Swecares årskonferens 27 april.

Vad vinner man?

Det vinnande bidraget i varje kategori belönas med äran, ett diplom samt en digital medalj att sätta på sin hemsida. Swecare kommer att lyfta fram vinnaren som ett gott exempel i relevanta forum/aktiviteter på sociala medier samt på hemsida. Swecare bjuder även in till ett tillfälle där vinnaren i vardera kategori presenterar sitt utvecklingsarbete.

Jurymedlemmar:

Föregående års vinnare, Swecare Export Awards
Föregående års vinnare, Swecare Rising Star Awards
Niclas Jacobson, Socialdepartementet
Jenni Nordborg, LIF
Anna Lefevre Skjöldebrand, Swedish Medtech
Maria Helling, Swecare

Hålltider för Swecare Export Awards 2024

20 februari - nomineringsperioden öppnar
20 mars - nomineringsperiod stänger
mars/april - juryarbete med att kora årets vinnare
23 april - prisutdelning vid Swecares Årskonferens

Swecare Export Award instiftades i samband med Swecares 30-årsjubileum 2008. Priset ska uppmuntra och lyfta fram framgångsrika svenska företag och skapa goda exempel på lyckade exportsatsningar. Syftet med Swecare Export Award är att premiera kreativitet och nytänkande samt verka för nya framgångsmodeller för internationalisering inom alla områden inom svensk omsorg, hälso- och sjukvård samt att sprida information om det svenska swecarenätverket och bredden i Swecares verksamhet. 

Swecare Rising Star Award instiftades i samband med Swecares 40-årsjubileum 2018. Priset vänder sig till mindre medlemmar som med små medel är aktiva i nätverket och bidrar till utvecklingen av verksamheten genom att dela med sig av sina framgångar och misslyckanden. De står i början av sin internationaliseringssatsning och ska kunna visa att de lyckats sätta sig på kartan. Priset ska gå till en verklig ”fighter” som utmärkt sig under året och som vi förutspår kommer nå en hejdundrande framgång i sinom tid. 

Swecare podcast

Vår integritetspolicy