Praktikannons inom Kommunikation - VT25

Gör din praktik inom kommunikation hos Swecare VT25!

Tycker du om att arbeta med att ta fram kommunikationsmaterial och utveckla strategier för marknadsföring? Är nyfiken på internationella relationer, exportfrågor och hälso- och sjukvårdssektorn? Då kanske du är den praktikant vi söker!

Stiftelsen Swecare erbjuder till vårterminen 2025 praktik för en person på vårt kontor. Ansökningstiden går ut måndagen den 16 december och mer information om hur du ansöker finns nedan.

Vi söker dig som studerar på högskola eller universitet inom marknadsföring, kommunikation, sociala medier, grafik och bildredigering. Vårt kontor ligger i centrala Stockholm och möjlighet finns till distansarbete, detta beslutas tillsammans med ansvarig handledare. Du ska kunna tillgodoräkna dig din praktiktermin i din utbildning och vara CSN-berättigad.

Vad vi erbjuder

Vilka vi är

Swecare är en halvstatlig organisation med uppgift att främja export och internationalisering av svensk hälso‐ och sjukvård och life science. Detta gör vi bland annat genom att organisera s.k. delegationsresor med företrädare för sektorn och företag till andra länder, för att öka kunskap och kontakter och visa på affärsmöjligheter. Vi tar även emot utländska besök och arrangerar seminarier och nätverkstillfällen. En viktig del av vår verksamhet är att genom kommunikativa insatser lyfta och marknadsföra svenska innovationer och kunskaper inom hälso- och sjukvårdsområdet. Swecare ingår i Team Sweden och samarbetar med medlemsföretag, ambassader, Socialdepartementet och Sverigefrämjande aktörer när vi genomför olika kommunikationsinsatser.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som praktikant kommer du att få lära dig och bidra till Swecares kommunikationsarbete för att främja Sverige, internationell handel och partnerskap inom hälso- och sjukvård. Hos oss får du möjlighet att både hjälpa till att planera strategiska långsiktiga kommunikationssatsningar och att löpande ta fram och publicera kommunikationsmaterial relaterade till våra dagliga aktiviteter. Vi erbjuder en praktikplats där den initiativrike och nyfikna kan få stort handlingsutrymme, samtidigt som du ingår i en stöttande gemenskap av ett kommunikationsteam. Dessutom får du inblick i främjandearbetet och hur samspelet mellan offentlig och privat sektor och akademin kan bidra till detta. Du kommer att få följa med på olika seminarier, event och spännande möten – på Swecare är ingen dag den andra lik!
Exempel på arbetsuppgifter:

För den initiativrike finns mycket att bidra med och lära! Swecares verksamhet är förlagd dagtid men även vissa kvällar och helger när evenemang genomförs.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är kreativ, har ett intresse för digitalt skapande och är motiverad till att lära dig mer. Tycker du att det låter spännande att framföra budskap på innovativa sätt, fånga folks intresse och att tänka utanför boxen? Då är du rätt person!

Det viktigaste för oss är att hitta rätt profil: Vi söker en person som är positiv och nyfiken samt öppen för att arbeta med högt och lågt i omväxlande tempo. Vi tror att du är ansvarstagande och gillar att ta initiativ. Vi är ett litet kansli på fem medarbetare, med kontor centralt i Stockholm på Sveavägen, och söker dig som kan passa och trivas i teamet. Det är av vikt att du kan samarbeta såväl som arbeta självständigt.

Om du har intresse av eller kunskap inom något av nedan kommer det vara ett plus, men det du inte kan kommer du få möjlighet att testa på eller lära dig under praktiken:

Så här söker du

Du skickar ditt CV och personliga brev, som tillsammans inte är mer än 4 sidor, till kom[@]swecare.se, senast måndagen den 16 december 2024. I ämnesraden skriver du Praktik KOM VT2025 och ditt för- och efternamn. Intervjuer görs löpande. Har du frågor? Vänligen kontakta Maria Helling, VD Swecare: maria.helling[@]swecare.se eller 08 40 75 53

Swecare podcast

Vår integritetspolicy