Swecare Rising Star Award 2023


Vinnarna David Becedas, vd AlgoDx och Ulf Klangby, vice vd och grundare Devyser Diagnostics. Tillsammans med Swecares ordförande Agneta Karlsson (t.v.), socialminister Jakob Forssmed och Maria Helling, vd Swecare (t.h.).

AlgoDx - 2023 års vinnare

Den 27 april 2023 mottog David Becedas, vd AlgoDx det svenska exportpriset Swecare Export Award 2023 av socialminister Jakob Forssmed. De vinnande företaget har lyckats påvisa framgångsrika exportsatsningar av svenska produkter, tjänster och kunskaper som förbättrar människors hälsa. Utdelningen skedde i samband med Swecares årskonferens.

Juryns motivering:
Årets vinnare är ett spännande bolag som utvecklat en metod för att hantera sepsis. Genom en plattform som använder artificiell intelligens för att tidigarelägga diagnos, kan man både rädda liv och minska kostnader för sjukvården. Med disruptiv teknik och evidensbaserad mjukvara har de bevisat att en av vår tids mest dödliga syndrom kan predikteras med högre säkerhet än nuvarande diagnostiska metoder. En extremt skalbar affärsmodell och en robust internationaliseringsstrategi, där man bland annat utvecklat strategiska samarbeten med globala journalsystemleverantörer och aktörer inom den amerikanska hälso- och sjukvården, gör att juryn bedömer att AlgoDx har stor potential för internationell framgång och därmed är årets vinnare av Swecare Rising Star Award 2023.

Tidigare års vinnare: Digital Diabetes Analytics, Visiba Care, Brighter, Camanio

Swecare podcast

Vår integritetspolicy